Prolog 5.4.2022: Praha

5.4. byl pro Radka odpočinkovým dnem, kdy jen převesloval z pražské loděnice veslařského klubu ČVK Praha na přístaviště Pražské Benátky pod Karlovým mostem.

Radek si s radostí zavesloval i do malostranské Čertovky s jedinečnou magií a tradičně provesloval pod čtvrtým obloukem Karlova mostu kde byl do Vltavy vhozen a utopen, později svatořečený, Jan Nepomucký, který je celosvětově patronem všech lidí od vody.

Během dnešního brzkého odpoledne Radek v Praze navštívil i výstavu „VLTAVA – PROMĚNY HISTORICKÉ KRAJINY“, která se koná na fakultě stavební pražského ČVUT. Na výstavě se setkal i s příbuznými nedávno zesnulého, posledního plavce, pana Václava Husy, který byl Radkovou velkou inspirací a mentorem.

Později odpoledne v přístavišti Pražské Benátky převozníka pražského – Zdeňka Bergmana proběhla i oslava 85. narozenin oblíbeného a úspěšného trenéra veslování, pana Jaroslava Starosty, kterého svoji účastí překvapila osobní účast jedné z jím trénovaných posádek – stříbrných medailistů z MS v roce 1996 v disciplíně 4+ ve složení Dušan Businský, Lubomír Skalický, Michal Dalecký, Pavel Malinský a legendární kormidelník Oldřich Hejdůšek. Plavbu centrem Prahy si všichni náramně užili a zavzpomínalo se na mnoho “veslařských historek”.

Jardovi Starostovi přejeme co nejpevnější zdraví a životní pohodu!

Děkujeme Petře Skůpové za krásné fotografie (zdroj v popisu) a věříme, že Radek dnešním volnějším dnem a hezkým odpoledním programem nabral síly na další část plavby, která začne hned zítra etapou z Prahy do Mělníka.

Tak ať to jede a jen hezké počasí!