11. etapa České Budějovice – Hamburk 12.4.2022: Torgau – Lutherstadt Wittenberg

Úterní Radkovo veslování z Torgau do Lutherstadt Wittenbergu se neslo v podobném duchu jako den předchozí, kdy počasí opět stálo na Radkově straně.

Start dnešní etapy byl sice ještě při teplotě okolo bodu mrazu, kdy Radek vyrazil nabalený jako reklama na Michelin, ale do Lutherstadt Wittenbergu již dojížděl jen v tričku.

Etapa měřila 58 km, koryto Labe se během dne rozšiřovalo, ale řeka měla stále hezký proud. Celý den svítilo slunce a místy byl mírný vítr, který se různé točil podle měnícího se toku řeky. Lodní doprava byla naštěstí slabá, ale přesto již Radek potkal první velkou nákladní loď a minul tři přívozy s kotvením uprostřed řeky.

Okolní krajina se začíná jarně zelenat, po celou dobu plavby Radka doprovázel ptačí zpěv a tak v dobré náladě dnes také překonal vzdálenost 200 km odveslovaných na Labi v Německu!

Pro zajímavost – do cíle v Hamburku, naplánovaného na příští čtvrtek 21.4., Radkovi zbývá ještě 414 km. Za sebou tak již má více než polovinu cesty o celkové délce 980 km, neboť již odvesloval úctyhodných 566 km (z toho 245 km po Vltavě, 108 km po Labi v ČR a 213 km po Labi v Německu)!

Teď zasloužený odpočinek, ukázková péče šéfkuchaře, řidiče a parťáka Honzy Kučery a případná prohlídka Wittenbergu. 🙂!

Výtěžek Radkovy charitativní sbírky podpoří Domov důchodců v Bechyni nad Vltavou! Více informací zde ↘️.

ℹ️: https://www.vorarstvi.cz/l/vltavsti-plavci-pomahaji/