3. etapa České Budějovice – Hamburk 3.4.2022: Kamýk nad Vltavou – hráz slapské přehrady

Etapa z Kamýku nad Vltavou na hráz slapské přehrady byla opět doprovázena pocitově velmi chladným počasím. Během dne se nad veslaři občas naštěstí objevily i sluneční paprsky, které se postaraly o načerpání energie během občerstvovacích zastávek na Cholíně a Nové Živohošti.

Hráze slapské přehrady bylo dosaženo okolo 17:30 hodin a poté již následovala jen nakládka veslic na vlek pro zítřejší převoz do Třebenic pod hráz a další kilometry přes bývalé Svatojánské proudy a Štěchovickou přehradu dále ku Praze.

Dnešní večer hostí veslaře oblíbený penzion Janata na Nové Rabyni kde se v podvečer skupina Po stopách vltavských plavců rozšířila o zástupce nejmladší generace v podobně Jáchyma Vida. Těší nás, že vás baví s námi veslovat a Radkovi s doprovodem přejeme spoustu sil do dalších dní.

Podpořte Domov důchodců v Bechyni nad Vltavou kde žil poslední plavec – vorař a Radkův mentor pan Václav Husa. Výtěžek Radkovy charitativní sbírky podpoří Domov důchodců v Bechyni nad Vltavou! Více informací zde ↘️.

ℹ️https://www.vorarstvi.cz/l/vltavsti-plavci-pomahaji/