14. etapa České Budějovice – Hamburk 15.4.2022: Magdeburg – Tangermünde

Po pár teplejších dnech se vlády nad Radkovou veslařskou plavbou opět ujalo chladno, zatažená obloha, vlny a protivítr.

Z Magdeburgu Radek naštěstí neodbočil do vodního kanálu spojujícího dopravní tepny Rýn, Havel a Labe, tudíž se správně stočil na háčkovskou stranu a pokračoval dále labským korytem řeky.

Užil si tedy i veslování pod vodním kanálem spojujícím Labe s Rýnem a pokračoval dále až do 65 km vzdáleného Tangermünde.

Za odbočkou do plavebního kanálu se Labe výrazně rozšířilo, což bylo ještě zvýrazněné o nivy zabírající několik kilometrů do vnitrozemí. Výrazně se tedy zhoršila orientace, kdy Radek měl chvílemi pocit jakoby vesloval na otevřeném moři. Průvodcem mu v této fázi plavby byly zejména signalizační bóje, které vyznačují bezpečnou plavební dráhu.

Na posledních 15 km se k Radkovi, na doprovodné lodi, přidal parťák Víťa Huja, který Radka doprovodí i následující tři Velikonoční dny. Je určitě dobře, že v takovýchto podmínkách, se kterými nemáme v ČR zkušenosti, nebude Radek veslovat sám.

Teď již jsou oba veslaři v areálu jachtařského klubu v Tangermünde a “provianťák” Honza Kučera opět spolehlivé zajistil dotankování jejich “paliva” před dalším dobrodružstvím.

Výtěžek Radkovy charitativní sbírky podpoří Domov důchodců v Bechyni nad Vltavou! Více informací zde ↘️

.ℹ️: https://www.vorarstvi.cz/l/vltavsti-plavci-pomahaji/