9. etapa České Budějovice – Hamburk 10.4.2022: Drážďany – Riesa

Nedělní Radkovo veslování bylo naplánováno s dřívějším ranním vyplutím, neboť předpověď slibovala přibližně do doby okolo poledne lepší počasí.

Toto se bohužel opět ukázalo jako “apríl” a pokračovalo se veslováním za chladu, protivětru, místy ve vysokých vlnách a náhlými, silnými přeháňkami s kroupami. Po krátkém vykouknutí sluníčka stále znovu, a pořád dokola.

První přestávku s občerstvením měl Radek naplánovanou v historickém městě Míšeň v areálu veslařského klubu. Radek s Pavlem se tam setkali s místními veslaři na gigových lodích, kteří je ubezpečili, že v takovýchto podmínkách dál do Riesy nedojedou.

Míšeň byla přibližně v polovině cesty, tak se veslaři kompletně převlékli do suchého, nabalili na sebe všemožné ochrany před chladem, větrem a deštěm a vydali se hezkou krajinou do Riesy, což se jim kolem 14. hodiny podařilo.

Při dnešní etapě Radek překonal vzdálenost na Labi v Německu 100 km, je časově v polovině cesty a zítra bude i za polovinou, co se celkové vzdálenosti týče!!!

Současně dnes Radek dovesloval do města Riesa, kam se s nákladem plavil vorové prameny i plavec Vojtěch Husa, strýc Radkova “voroplaveckého mentora” Václava Husy.

Zasloužené odpolední volno Radek spolu s “provianťákem” a řidičem v jedné osobě, skvělým Honzou Kučerou, využili k prohlídce centra Riesy.

Radka teď čekají čtyři náročné dny, kdy Labi bude veslovat úplně sám, zítra do Torgau. Tak mu držte palce a přejte dobrou vodu a konečně 🙏 veslařské počasí!

Výtěžek Radkovy charitativní sbírky podpoří Domov důchodců v Bechyni nad Vltavou! Více informací zde ↘️.

ℹ️: https://www.vorarstvi.cz/l/vltavsti-plavci-pomahaji/